Isfar Sarabski

http://isfarsarabski.com/

Despre artist

Născut în Azerbaijan, Isfar Sarabski provine dintr-o familie de muzicieni, bunicul său fiind cunoscutul interpret de operă Huseyngulu Sarabski. Încă de la vârsta de 7 ani a început să studieze pianul clasic, iar la vârsta de doar 19 ani devenea primul câștigător din Azerbaijan al competiției de pian de la Festivalul de Jazz din Montreux.

A participat la numeroase festivaluri din Europa și a fost invitat să concerteze la sediul UNESCO din Paris în 2012 (alături de Herbie Hancock) și în 2015. În 2011, a format trupa Isfar Sarabski Trio, din care mai fac parte Alexander Mashin și Makar Novikov. Trupa a oferit reprezentații la diferite festivaluri și concerte din Europa și din America de Nord.

Datorită pregătirii sale clasice, Isfar Sarabski abordează în concertele sale reinterpretări acustice ale unor piese de muzică clasică (Bach, Chopin, Ceaikovski), însă nu se dă în lături nici de la standare jazz, tango-uri Piazzola sau muzică pop. Cele mai recente compoziții ale sale sunt realizate în stil electro-jazz, pentru a reprezenta mai bine cele mai intime gânduri și trăiri ale artistului.

Începând cu 2016, colaborează frecvent cu Dhafer Youssef, susținând alături de acesta concerte în Europa și Oceania pentru promovarea albumui „Birds Requiem.”

Isfar Sarabski vor concerta Vineri 10/11/2017 de la ora 19:00

Cumpără bilet