Steve Coleman and Five Elements

http://m-base.com/

Despre artist

Celebrul saxofonist Steve Coleman revine la Mozaic Jazz Festival pentru lansa în fața publicului român cel mai recent album al său, „Morphogenesis”. Albumul reprezintă o fuziune dintre cele două mari pasiuni ale artistului: jazzul și boxul. Abordarea este una cu atât mai personală, deoarece tatăl artistului a fost cel care i-a îndrumat primii pași spre sala de box, unde a descoperit prima pasiune statornică din viața sa.

Steve Coleman este un saxofonist și compozitor american, cu rădăcini puternice în South Side Chicago, dar care s-a remarcat pe scena muzicală din New York unde a pus bazele mișcării M-base, la sfârșitul anilor 1980. Mișcarea M-base este subsumată stilistic jazzului. Influența lui Steve Coleman asupra muzicii a fost adesa comparată cu cea a lui John Coltrane, prin faptul că viziunea sa muzicală a fost adoptată de generații întregi de muzicieni. Inovațiile pe care le-a adus în domeniul muzicii i-au fost recunoscute în 2014, prin acordarea premiului „MacArthur Genius” de către fundația MacArthur din SUA, premiu acordat personalităților cu merite deosebite în domeniile în care activează.

La Mozaic Jazz Festival, Steve Coleman revine alături de trupa cu care susține concerte live de mai bine de un deceniu, Five Elements. Din componența trupei fac parte Anthony Tidd, Sean Rickman, Jonathan Finlayson și Miles Okazaki.

Steve Coleman and Five Elements vor concerta Sambata 11/11/2017 de la ora 21:00

Cumpără bilet