Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble

http://www.gilad.co.uk/

Despre artist

Chiar dacă și-a perfecționat stilul de jazz de-a lungul deceniilor petrecute în Marea Britanie, Gilad Atzmon este originar din Israel. Cântă la saxofon, la clarinet, precum și la diferite instrumente tradiționale din lemn.

În anul 2003, albumul său, „Exile”, a fost numit cel mai bun album jazz al anului de către BBC. Pe parcursul carierei sale, a lansat 15 albume, cu compoziții care explorează diferite teme politice și în care se regăsesc influențele muzicii caracteristice Orientului Mijlociu.

Ca parte din trupa Blockheads, Gilad Atzmon a colaborat cu numeroși artiști de renume, printre care Paul McCartney, Sinead O’Connor sau Robbie Williams. Ca artist solo, a colaborat în 2014 la albumul „The Endless River” lansat de formația Pink Floyd.

Trupa The Orient House Ensemble a fost formată în 2000, alături de Asaf Sirkis și Oli Hayhurst. În prezent, din componența trupei fac parte Yaron Stavi (chitară bas), Frank Harrison (pian) și Chris Higginbottom (tobe). În această formulă, trupa susține frecvent concerte în întreaga lume și a produs 6 albume, dintre care cel mai recent este „Songs Of The Metropolis” din 2013.

Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble vor concerta Vineri 10/11/2017 de la ora 20:30

Cumpără bilet