Arcuș Trio

https://arcustrio.bandcamp.com/

Despre artist

Trupa a fost înființată în 2015 la inițiativa lui Alexandru Arcuș, împreună cu Adi Stoenescu și Marcel Moldovan. Stilul distinctiv al trupei Arcuș Trio este dat de faptul că introduce diferite elemente din folclorul tradițional românesc și balcanic în jazzul urban. În plus, se resimt și alte influențe, precum cele din hip hop, R&b, post-prog și prog-rock, toate împreună formând un stil propriu de interpretare.

Albumul de debut al trupei include 10 piese cu un sound inedit și care trec printr-o paletă largă de stiluri. Numele albumului „Allotropy” vine la termenul care este utilizat pentru descrierea unui element chimic ce există în aceeași stare de agregare, însă în diferite formă, ce diferă prin proprietățile pe care le au. Elementele muzicale utilizate pentru fiecare compoziție în parte sunt la fel de diferite precum este și background-ul muzical al trupei, însă împreună formează un album omogen.

Alexandru Arcuș și-a început cariera muzicală în 2008, la Chișinău, alături de trupa Trigon. După ce s-a mutat în București, a colaborat cu diferite trupe (Bucharest Jazz Orchestra, Three For Helen etc).

Adi Stoenescu a studiat pian clasic la Târgoviște și improvizație jazz cu Marius Popp, când a descoperit sunetul orgii Hammond. A coaborat cu diferiți muzicieni, printre care Claudiu Purcărin, Alex Man, Cătălin Milea sau Tavi Scurtu.

Marcel Moldovan este unul dintre cei mai apreciați bateriști ai scenei românești la ora actuală, având la activ colaborări muzicale cu artiști și trupe ca Loredana, Smiley, Steve Vai, Three for Helen etc.

Arcuș Trio vor concerta Duminica 12/11/2017 de la ora 19:00

Cumpără bilet